AGENDA

  • 3 June 2020
  • 10:30-12:00

How wild foods can boost nutrition, livelihoods and biodiversity: learnings from Benin [FR/EN]

Regardez la retransmission en ligne en français: https://app.interactio.io/Agenda/DirectedAgenda?eventId=22831 
Click here for live English translation: https://app.interactio.io/Agenda/DirectedAgenda?eventId=22831

This session will be primarily held in French (presentation of case study and workshop). In order to share the approach and experiences of the case study with a wider audience, the first part of the session (presentation of the case study) will be translated to English. Sometimes in life – and especially at work – we cannot see the forest for the trees. We look for solutions that are often complicated, while there are simple, local, efficient ones available right in front of us. In this session, presenters will describe and discuss the approach of two GIZ projects in a biosphere reserve in Benin – one enhancing food and nutrition security and the other the protection and sustainable use of a biosphere reserve. The speakers will illustrate the common ground they found for collaborating on improving nutrition and protecting the environment – by promoting local trees and plants. After learning about the approach, you will have the opportunity to dive deeper in break-out rooms.

Comment les plantes sauvages en passe d’être oubliées peuvent améliorer la nutrition, les moyens de subsistance et la biodiversité : les enseignements du Bénin NOTE : Cette session se déroulera principalement en français (présentation de l’étude de cas et atelier). Afin de partager l’approche et les expériences de l’étude de cas avec un public plus large, la première partie de la session (présentation de l’étude de cas) sera traduite en anglais. Parfois, dans la vie – et surtout au travail – on ne voit que l’arbre qui cache la forêt. Nous cherchons des solutions souvent compliquées, alors qu’il existe sous nos yeux des solutions simples, locales et efficaces. Au cours de cette session, les présentateurs décriront et discuteront de l’approche de deux projets GIZ dans une réserve de biosphère au Bénin – l’un renforçant la sécurité alimentaire et nutritionnelle et l’autre la protection et l’utilisation durable d’une réserve de biosphère. Les intervenants illustreront les synergies qu’ils ont trouvé pour améliorer l’alimentation des populations vivant autour de la réserve, tout en protégeant l’environnement – notamment par la promotion des arbres alimentaires et des plantes locales à haute valeur nutritionnelle. Après avoir pris connaissance de cette approche, vous aurez l’occasion.

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